Din vippetime – dos and don`ts
november 24, 2018

Myter og fakta om vippeextensions

La oss fortelle deg litt om vippe-extensions   –   gjort riktig!

 
Har du hørt skrekkhistoriene? Egne vipper som ble ødelagte? Vipper som ble limt fast i hverandre og gjorde vondt? Folk som mistet sine egne vipper med extensions? Allergiske reaksjoner, kløe, svie og lignende? Vipper som ble altfor voldsomme og unaturlige?
 
La oss avlive noen myter, og komme med litt fakta!
 
Først av alt, det finnes alltid ulik kvalitet innen alle yrker. Vippetekniker-yrket er ikke noe annerledes. Det er viktig for deg som kunde at du velger en vippetekniker som vet hva de driver med, og som ikke tenker profitt fremfor kvalitet.
 
 
 
 

Myter og fakta

MYTE:
 
«Vippe-extensions på generell basis skader dine naturvipper, og du bør ha pause minimum noen ganger i året.»
 
FAKTA:
 
NEI. Om din vippetekniker passer på å separere hver enkelt vipp slik at ingen er sammenlimte, samt bruker korrekt mengde lim og tilpasser vekt på extensionsvippene utifra hva dine egne vipper kan tåle, så skal man ikke ha behov for pause.
 
Man skal heller ikke få hverken midlertidig eller permanent skade på naturvippene sine.
Dette forutsetter at du selv er flink med vedlikehold, spesielt rengjøring av vippene dine.
 
 
 
 
MYTE:
 
«Volumvipper ser mye tykkere og fyldigere ut enn klassiske/single vipper. «
 
 
FAKTA:
 
Volumvipper kan tilpasses til å faktisk se mer naturlig ut enn klassiske vipper. Alt kommer an på tykkelse vipper, antall og styling. En dyktig vippetekniker kan tilpasse vippene etter dine ønsker.
 
 
 
 

Hos Studio Bergen får du vipper tilpasset dine ønsker. Trykk på bildet for å BESTILLE TIME NÅ.

MYTE:
 
«Vippeteknikeren til venninnen min kan legge nytt sett volum på kun 1 time, derfor må hun være svært flink.»
 
 
FAKTA:
 
Godt mulig hun er en dyktig vippetekniker som legger det som kalles 60-minutes volumsett. Men det betyr at gjerne kun halvparten eller mindre av dine naturvipper blir dekket, og at settet kun er ment for å vare kort tid (som før en fest e.l.).
 
Om vippeteknikeren derimot bruker 60 minutter på alle slags nye volumsett så bør det gå store varsellamper! Å legge et pent, nytt sett med volumvipper krever ekstrem presisjon, plannlegging og konsentrasjon. Det er normalt å bruke alt mellom 2 og 4 timer avhengig av kundens naturvipper og vippeteknikerens ferdighetsnivå.
 
Får du lagt et fullt sett volum på 1 time så kan jeg nesten garantere deg at det er slurvearbeid. Farene er da å få masse vipper som er sammenlimte, og volumvifter som er mindre pene. D.v.s. at det går utover både helsen til dine egne vipper, samt utseende på volumsettet. Gå heller til en vippetekniker som bruker mer tid – det er verdt det!
 
 
 
 
MYTE:
 
«Vippene bør ikke bli våte de første 24-48 timene etter påsetting, og jeg bør helst unngå å få dem våte generelt»
 
 
FAKTA:
 
Det å ikke væte vippene før 24-48 timer er old news. Dagens vippelim herder så fort at du fint skal kunne vaske dem umiddelbart etter påsetting.
 
Er du sensitiv og redd for å utvikle allergi mot vippelim, så anbefales det faktisk å vaske med en gang. Det virker forebyggende på den måte at en da får vasket bort rester av potensielt allergen (stoffet en reagerer på) fra øyelokk.
 
Ellers er det viktig å vaske vippene HVER DAG med skumrens og børste. Det holder IKKE å skylle med vann og bruke fingen!
 
 
 
 

Vil du vite mer....?

 
 
*  Vi mister alle 1-5 vipper daglig HELT NATURLIG. Fra hver hårsekk kommer det så en ny vipp ut som skal erstatte den gamle. Prosessen fra vippehåret begynner å vokse i hårsekken til det faller av tar svært ulik tid fra person til person. Generelt går håret gjennom 3 faser:
 
– Anagen vekstfase: 30-45 dager
– Katagen overgangsfase: 2-3 uker
– Telogen hvilefase: Svært varierende, og kan vare over 100 dager 
 
 
*  Det at din egen vipp er festet i en extensions når den faller av betyr at extensionsvippen har vært festet godt, og har satt på helt til din egen vipp har fullført sin vekstsyklus og gir plass til en ny vipp.
 
 
* Gjennomsnittlig har vi 90-200 vipper på øvre øyelokk, og 50-100 på nedre.

Hvem er vi i Studio Bergen? Ta en titt her:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.