Hvordan og hvorfor skal du vaske dine vippeextensions?

17.09.2023

Vilja L. Birkelund

Vi kan ikke få sagt det mange nok ganger og høyt nok. Vippeextensions må vaskes DAGLIG! Først tar vi for oss..

Hvorfor

  • Like ved alle hårsekkene til dine vipper ligger det talgkjertler. Til alle døgnets tider produserer disse talg som smører vippene dine og øyelokket. Disse oljene vil kunne over tid svekke båndet mellom dine vippeextensions / extensionsvipp og naturvipp. Daglig vask vil forebygge dette.
 
  • I løpet av en dag vil det komme smuss og bakterier på vippene som det blotte øyet ikke kan se. Disse er viktig å få rengjort for å forebygge betennelser og infeksjoner.
 
  • Ca.97 % av verdens befolkning har det som kalles for demodex boende i hårsekker over hele kroppen, men hovedsaklig i hårsekkene til vipper og bryn. Demodex er små midd som lever av dine døde hudceller. De utgjør ingen trussel dersom du har god hygiene og et normalt/bra immunforsvar.
 
  • Demodex kan derimot bli et problem om du over tid har dårlig øyehygiene. Røttene til dine naturvipper er spesielt viktig å rense godt. Personer med rosacea, eksem/tørr og irritert hud, samt eldre er mer utsatt for høyere antall demodex.
 
  • Du vasker håret ditt jevnlig, ikke sant? Hvorfor skal du da ikke behandle vippene dine på samme måte..
 
  • Når du får påfyll på vippene dine vil HOLDBARHETEN bli mye dårligere dersom dine naturvipper ikke er tilstrekkelig renset. Det som skjer da er at et lag med døde hudceller, smuss og talg blir liggende mellom extenionsvipp og naturvippen. Også sminke om du bruker det. Dette resulterer da i en dårlig «bonding» og du vil risikere at dine vipper mye lettere faller av naturvippen ved børsting/soving/gnikking etc.
 

Hvordan

Det er viktig at du har det rette utstyret. Du trenger følgende: En vaskebørste med passelig stiv/myk bust, og en vannbasert vippeshampo. Tilgang til rent lunkent eller kaldt vann, og tørkerull/kleenex/papir.
 
  • Ta 1-2 pump med skum på vippebørsten eller rett på øyelokket. Jobb skummet inn i vippene fra rot til tupp, ovenfra og under. Det er spesielt viktig å komme godt til innerst mot røttene.
 
  • Skyll øyet med vann fra vasken. Ikke bruk varmt vann. Pass på å skylle vekk alle rester av skum.
 
  • «Dabb» øyet og vippene tørre med kleenex (tørke/dopapir funker også). Ikke bruk bomull eller renseservietter, da disse inneholder fibre som kan hekte seg i vippene.
 
  • Bruk en ren mascarabørste til å børste gjennom vippene dine.
 

Book time hos oss i dag!

Bestill Time Gavekort

Studio Bergen © 2024

Nattlandsveien 59, 5093 Bergen